S ciljem poticanja razvoja kvalitete, inovativnosti i atraktivnosti agroturističke ponude Dalmacije, četiri dalmatinske županije u suradnji s Projektom COAST raspisuju natječaj za izbor najkvalitetnijih agroturističkih sadržaja Dalmacije. Rok prijave je do 26. studenog 2012.

Doček gostiju u agroturističkom naselju

Doček gostiju u agroturističkom naselju

Jedna od grana turizma koja se upravo zasniva na prirodnim, krajobraznim i tradicijskim vrijednostima, osobito ruralnih krajeva uključujući i otočna mjesta, a u posljednje vrijeme bilježi sve veću potražnju turista iz Europe i svijete je agroturizam.

Prezentirajući svoju baštinu, nudeći turistima autohtone proizvode nastale iz zemlje i u zemlji na kojoj ih konzumiraju, agroturistička imanja osiguravaju budućnost ruralnim krajevima koji bilježe trendove raseljavanja te potiče razvoj poljoprivrede kojoj nudi sigurno tržište.

PRAVO SUDJELOVANJA imaju svi pružatelji turističkih i/ili ugostiteljskih usluga s područja Dalmacije, koji u naravi odgovaraju agroturističkom tipu ponude (u ruralnom prostoru, u ambijentu s naglašenim elementima očuvane ruralne baštine, s tradicijskom gastro ponudom, s mogućnošću aktivnog odmora i doživljaja tradicije), registrirani po bilo kojoj osnovi sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu i/ili Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti.

Tekst Natječaja za izbor nakvalitetnijih agroturističkih sadržaja Dalmacije, obrazac za prijavu, tablicu s uvjetima za oznaku kvalitete i uputu za (samo)ocjenjivanje možete naći na www.undp.hr/coast