Djelatnici Hrvatskog Telekoma d.d. ovih dana dovršavaju posao na projektu instaliranja moderne  telekomunikacijske opreme na zgradi Općine, tzv. Mini Link – Ericsson antena   kao nadogradnja i poboljšanje postojećeg telekomunikacijskog sustava za bežični prijenos informacija (GSM -Global System for Mobile Communications) na ovom području.

Od tehničkog osoblja Telekoma doznajemo da je za ovaj mini odašiljač osigurana optička povezanost sa odašiljačem na Promini s kojega se dobiva signal i tako pojačan novoinstaliranom opremom  će osigurati dobar prijenos telekomunikacija na razdaljinu 15 kilometara od antenskog stupa, a po potrebi i dalje njegovom nadogradnjom za područja gdje je telekomunikacija otežana.

Rad na ovom projektu trajao je više od tri godine i njegovom realizacijom koja se očekuje do kraja ovog mjeseca će se normalizirati djelatnost Općinske uprave koja je za sve to vrijeme zbog nedostatka ovakve infrastrukture bila u telekomunikacijskoj izoliranosti i svojevrsnoj „blokadi“ rada!

Zbog navedenog, lako je zaključiti koliko je značenje ovog Projekta za Općinu Ervenik i njezino stanovništvo!